Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
664
Egy derékszögű háromszög befogóinak hossza 12 cm és 5 cm. Forgassuk meg a derékszögű háromszöget a rövidebb befogója körül. Mekkora lesz az így keletkezett forgástest felszíne, térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy kúpot kapunk, melynek:

r = 12 cm

m = 5 cm

a = `root()(r^2+m^2)` = `root()(12^2+5^2)` = `root()(169)` = 13 cm

V = `(r^2*pi*m)/3` = `(12^2*3.14*5)/3` = 754 `cm^3`

A = `r^2*pi` + `r*pi*a` = `12^2*3.14+12*3.14*13` = 452,39 + 490,09 = 942,48 `cm^2`
0