Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
4) Az apa és a fia együtt harmincnégy éves. Nyolc év múlva az apa négyszer annyi idős lesz, mint a fia. Hány éves most a fiú és az apa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Apa x éves, a fiú 34-x éves.

8 év múlva az x+8 éves lesz, a fiú 34-x+8 = 42-x éves lesz.

x+8 = 4(42-x)

x+8 = 168-4x

5x = 160

x = 32 éves az apa, a fiú pedig 34-32=2 éves. 8 év múlva az apa 40 éves lesz, a fiú pedig 10, éppen négyszer annyi
1