Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
1) Tizenhárom liter 15%-os és tizenhét liter 90%-os ecetoldatot öszeöntöttünk. A kapott oldat hány százalékos lesz?
2) A medencét az egyik csap öt óra a másik csap három óra alatt tölti meg. A gyorsabb feltöltés miatt mindkét csapot megnyitották. Mennyi idő alatt telik meg a medence?
3) Az apa hat óra, a fia négy óra alatt ássa fel a kertet . Együtt mennyi idő alatt végeznek a kert ásásával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`13*15+17*90` = `(13+17)*x`

x = `(13*15+17*90)/(13+17)` = 57,5 %-os lesz az oldat.

2,

`1/5` + `1/3` = `1/x`

`(3+5)/15` = `1/x`

`8/15` = `1/x`

x = `15/8` = 1,875 óra alatt tölti meg a két csap együtt.

3,

`1/6` + `1/4` = `1/x`

`(3+2)/12` = `1/x`

`5/12` = `1/x`

x = `12/5` = 2,4 óra alatt ássák fel együtt a kertet.
1