Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szép napot!Valaki tudna segíteni?Ezen múlik a jegyem.SOS,fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
408
1. Mit nevezünk elektromos áramnak?
Mi az áramerősség jele és mértékegysége?

3. Egy huzal ellenállása 20 Ω. A két végpontja közötti feszültség 60 V. Mekkora az áramerősség ebben a huzalban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, segítség, jegy, ellenállás, elektromosság, áram, áramerősség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
...hát ezen ne múljon!
1. a töltéssel rendelkező részecskék egyirányú rendezett mozgását egyenáramnak nevezzük
Jele: I, mértékegysége: A (Amper) 1A=1C/s (Coulomb per szekundum)
2.
I=U/R=60/20=3A
0