Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség,gyorsulás,pálya

Főoldal » Középiskola » Fizika
383
Vizsgára készülve,a mellékelt feladat megoldásához kérem segítségetek.Köszönöm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

8.

a, r = `d/2` = 0,75 m

n = 5 `1/s`

`omega` = `2*pi*n` = `2*3.14*5` = 31,4 `1/s`

b,

`v_k` = `omega*r` = `31.4*0.75` = 23,56 `m/s`

`v_1` = `omega*(r-0.3)` = `31.4*0.45` = 14,14 `m/s`

c,

`a_(cp)` = `omega^2*r` = `31.4^2*0.75` = 740,22 `m/s^2`

d,

Egy henger palástján elhelyezkedő csavarvonal
0