Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogat számítások

Főoldal » Középiskola » Matematika
539
Egy gömb sugara 1 m.
- Hány m2 lemezzel borítható be (mekkora a felszíne)?
- Mekkora a térfogata? Hány liter víz fér bele?

Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, térfogat, felszín, gömb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r = 1 m

A = `4r^2*pi` = `4*1^2*3.14` = 12,57 `m^2`

V = `(4*r^3*pi)/3` = `(4*1^3*3.14)/3` = 4,189 `m^3` = 4189 l
0