Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

Az éter szerkezete a leírtak alapján:

`C_nH_(2n+1)-O-C_nH_(2n+1)`

M = 74 `g/(mol)` = `16+2*12n+(4n+2)*1`

74 = 18+28n

28n = 56

n = 2

A keresett vegyület a dietil-éter. Összegképlete: `C_4H_(10)O`

Ehhez az összegképlethez tartozó konstitúciós képletek (nemcsak a dietil-éter, hanem más éterek vagy más funkciós csoportot tartalmazó vegyületek:

Ábra; 4 alkohol és 3 éter van ilyen összegképlettel.
0