Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8 osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1181
Egy autó izzólámpáján 12V feszültség hatására 5A erősségű áram halad át.
A) Mekkora az izzó ellenállása?
B) Mekkora az izzó teljesítménye?
C) Mennyi a fogyasztása 20percnyi működés alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valaki légyszíves segítsen fizikába!?
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A. R=U/I=12/5=2,4Ω
B. P=U·I=12·5=60W
C. W=U·I·t=12·5·1200=72000Ws=20Wh
1