Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1518
Úrja a 8-os fizika kérdések válaszai kellenek.(Több fogyasztó az áramkörben)Előre is köszi!
1.Mit tudsz a sorosan kapcsolt fogyasztókon átfolyó áram erősségéről?
2.Mivel egyenlő a sorosan kapcsolt fogyasztók eredő ellenállása?
3.Mivel egyenlő a sorosan kapcsolt fogyasztók kivezetésein mérhető feszültségek összege?
4.Mit tudsz a sorban kapcsolt,különböző ellenállású fogyasztók kivezetésein mérhető feszültségek nagyságáról?
5.Mit tudsz a párhuzamosan kapcsolt fogyasztók kivezetésein mérhető feszültségek nagyságáról?
6.Mivel egyenlő a párhuzamosan kapcsolt fogyasztókon átfolyó áramok erősségének összege?
7.Hogyan számítható ki a párhuzamosan kapcsolt fogyasztók eredő ellenállása?
8.Mit tudsz a párhuzamosan kapcsolt fogyasztók eredő ellenállásáról?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. mindegyiken ugyan az (egyenlő) áram folyik át
2. össze kell adni az egyes ellenállások értékét
3. az áramforrás feszültségével lesz egyenlő
4. a legnagyobb értékű ellenálláson lesz a legnagyobb a feszültség. (a legkisebben a legkisebb a feszültség)
5. mindegyiken egyenlő a feszültség
6. Az egyes ellenállások reciprokainak az összegét kell kiszámolni, majd ennek az összegnek venni a reciprokát, és az lesz az eredő Képletben: 1/Re=1/R₁+1/R₂+1/R₃+...+1/Rn
7. a főágban folyó áramerősséggel
8. Az eredő ellenállás a legkisebb párhuzamosan kapcsolt ellenállásnál is kisebb lesz
pl ha párhuzamosan kapcsolsz egy 3Ω, 4Ω és egy 6Ω-os ellenállást, akkor az eredő 3Ω-nál biztosan kisebblesz.
1/Re='/3+1/4+1/6=4/12+3/12+2/12=9/12 ennek vegyük a reciprokát 12/9=4/3=1,33Ω⇒tehát valóban kisebb, mint a 3Ω
0