Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Tudnátok segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

tg 2x= 3  /számológéppel visszakeresve 2x=60⁰, ami π/3 radiánnak felel meg. A periódus π, tehát
2x= π/3 + kπ /:2
x=π/6 + kπ/2=π*(1/6+k), ahol k∉Z
0