Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögsebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
301
Egy régi kerékpár tipús elérhette a 20km/h-t is.Ha kerekeinek átmérője D=1,6 m és d=30cm,mekkora szögsebességük volt ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 20 `(km)/h` = 5,56 `m/s`

`r_1` = `D/2` = 0,8 m

`omega_1` = `v/r_1` = `5.56/0.8` = 9,94 `1/s`

`r_2` = `d/2` = 0.15 m

`omega_2` = `v/r_2` = `5.56/0.15` = 37 `1/s`
0