Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria....valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1435
Egy ládika téglatest alakú, az alapélei 3,2 dm és 3,7 dm, az oldalélei 6,8 dm hosszúak.

a, Hány olyan 6,7 dm hosszú fémpálca fér el benne, amelynek az alapja 15 mm-es oldalú négyzet?
b, Elfér-e a ládikában egy 8,3 dm hosszúságú fém­pálca?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=3,2 dm, b= 3.7 dm, c= 6,8 dm. Ki kell számolni az alapnak a területét. a*b=3,2*3.7=11.84dm2.
ezután kiszámoljuk a fémpálca alapját ami (15mm=0.15dm) 0.15*0.15=0.0225dm2.
Aztán el osztjuk a láda alapterületét a léc alapterületével ezzel megkapjuk hogy mennyi fér bele 11,84/0.0225=526,2
De ez csak 526 léc szóval a megoldás 526!!
1