Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A másodfokú egyenlet megoldóképlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
kész
0

Szia!

a, x2+2,5x-6=0 a=1, b=2,5, c=-6 (jöhet a megoldóképlet)
x1,2=(-2,5± 2,5(négyzet)-4*1*(-6) )/2*1=(-2,5± 6,25+24 )/2=(-2,5± 30,25 )/2=(-2,5±5,5)/2, amiből x1=(-2,5+5,5)/2=1,5, és x2=(-2,5-5,5)/2=-4

b, 12x2-8x-15=0 a=12, b=-8, c=-15 (jöhet a megoldóképlet)
x1,2=(8± 8(négyzet)-4*12*(-15) )/2*12=(8± 64+720 )/24=(8± 784 )/24=(8±28)/24, amiből x1=(8+28)/24=1,5, és x2=(8-28)/24=-5/6
0