Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7. Osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
Sziasztok nagyon kéne segíteni matekban mondom a feladatot :
A kocka éle a= 12cm. Mennyi A=?
V=?
Téglatest : a=20cm, b=16cm, c=8cm. Mennyi A=? V=?



Légyszi nagyon sürgős lenne!!
Előre is köszi !!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kocka felszínének képlete: A=6a2=6*12*12=864cm2
A kocka térfogatának képlete: V=a3=123=1728cm3

A téglatest felszínének képlete: A=2(ab+ac+bc)=2*(20*16+20*8+16*8)=2*(320+160+128)=2*608=1216cm2
A téglatest térfogatának képlete: V=a*b*c=20*16*8=2560cm3
0