Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Összeöntünk egy közös edénybe 40%-os és 12%-os alkoholokat...

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Összeöntünk egy közös edénybe 40%-os és 12%-os alkoholokat. Melyikből mennyit
öntsünk a keverékbe, hogy 3,5 liter 20%-os alkoholt kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
40x+12(3.5-x) = `3.5*20`

28x+42 = 70

28x = 28

x = 1

1 liter kell a 40 %-osból és 2,5 liter a 12%-osból.
0