Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
678

1) Végezd el a következő műveleteket!
a) (135−23) ∙ 212= b) (13−12) : (12+13) = c) (−31) − (−20) = d) (−24) − (−8) = e) (−15) − (−12) + (−6) ∙ (+4) − 11 =
f) −10 + (+60): (−10) − (+5) ∙ (−4) =

2) Végezd el a műveleteket!
a) 1,8 + 2,3 ∙ 1,23 − 11,6: 2,6 =
b) (12,3 − 5,8) + 1,8 ∙ ,9 − 10: 2,5 =

3) Mennyi a34reciprokjának és a +4 reciprokjának a szorzata?

4) Írd be a hiányzó mérőszámokat!
3,9 km= m 2,41 m= cm 510 kg= t 370 dkg= kg 5 m2 = cm2 7,5 cm2 = mm2 36000 másodperc= perc 12 perc= óra 600 mm3 = cm3 11,6 dm3= cm3



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) (135−23) ∙ 212=112*212=23744
b) (13−12) : (12+13) =1:25=0,04
c) (−31) − (−20) = -31+20=-11
d) (−24) − (−8) = -24+8=-16
e) (−15)−(−12)+(−6)∙(+4)-1=-15+12-24-11=-38
f) −10 + (+60): (−10) − (+5) ∙ (−4) =-10-6+20=4

a) 1,8 + 2,3 ∙ 1,23 − 11,6: 2,6 =1,8+2,829-4,462 =0,167
b) (12,3 − 5,8) + 1,8 ∙ ,9 − 10: 2,5 =6,5+16,2-4=18,7

Mennyi a 34 reciprokjának (1/34 és a +4 (1/4) reciprokjának a szorzata?
1/34*1/4=1/136

3,9 km= 3900 m
2,41 m= 241 cm
510 kg= 0,51 t
370 dkg= 3,7 kg
5 m² = 50000 cm²
7,5 cm² = 750 mm²
36000 másodperc= 600 perc
12 perc= 0,2 óra
600 mm³ = 0,6 cm³
11,6 dm³= 11600 cm³
0