Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Centripetális gyorsúlás

Főoldal » Középiskola » Fizika
332
Egy részecske állandó 5m/s sebességgel mozog egy 5m sugarú körpályán.Mekkora a centripetális gyorsulása?Hát a szögsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 5 `m/s`

r = 5 m

`a_(cp)` = `v^2/r` = `5^2/5` = 5 `m/s^2`

`omega` = `v/r` = `5/5` = 1 `1/s`
0