Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Föld szögsebessége

Főoldal » Középiskola » Fizika
2110
Határozd meg a Föld szögsebességét,SI egységben,a saját tengelye és a Nap körüli mozgása esetén.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Saját tengelye körül:

T = 24 óra = `24*3600` = 86400 s

`omega` = `(2*pi)/T` = `(2*3.14)/86400` = `7.27*10^(-5)` `1/s`

A nap körül:

T = 1 év = `365*24*3600` = `3.15*10^7` s

`omega` = `(2*3.14)/(3.15*10^7)` = `2*10^(-7)` `1/s`
0