Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsuk ki a következő kifejezések értékét

Főoldal » Középiskola » Matematika
818
log1/2 3√16
log√5 25 és ez a -3. on
log√27 81 és ez a -9/5-en
log11 1/121
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Definíció szerint az a kérdés, hogy az (1/2)-et hányadik hatványra emeljük, hogy ³ 16 -ot kapjunk; ha ez a hatvány az x-edik, akkor

(1/2)x 16  egyenletet kell megoldanunk, ez pedig már egy exponenciális egyenlet, amit meg tudunk oldani.

A többi egyenlete:

 5 x=25-3
 27 x=81-(9/5)
11x=1/121

Ha esetleg nem sikerülne, kérj még segítséget.
0