Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2814
a)
2000 eurós tőke évi 6 %-os kamatos kamat mellett hány teljes év elteltével nőne 4024 euróra?
b)
hét év Múlva hány eurót vehetünk fel ha a kamat feltételek a hét év során változatlanok megoldásodat egészre kerekítve add meg (kamatadóval nem számolunk)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 4024=2000*(1+ 6/100)^n
2,012=1,06^n
lg 2,012=n* lg 1,06
n=11,99~12 év
0