Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldal számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
2977-es feladatba tudd valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
koszinusztétel:

`a^2` = `b^2+c^2-2bccos alpha`

`cosalpha` = `(b^2+c^2-a^2)/(2bc)` = `(245^2+320^2-150^2)/(2*245*320)` = 0,892

`alpha` = 26,82° (26° 49')
0