Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
344
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni? Esetleg valaki eltudna magyarazni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
n = 150 mert összesen enyyi jegyet adtak el
k = 21 mert Ági ennyit vásárolt, tehát 21 jeggyel nyerhet
k: kedvező eset : mindig az a kedvező eset, aminek a valószínűségét kérdezi a feladat
p = k / n = 21 / 150 = 7 / 50 = 0,14 a keresett valószínűség.

2. feladat:
Összes eset: n = 5 (mert 5.en vannak)
Kedvező eset: k = 1 (Anna belépésének a valószínűségét kérdezik)
p = k / n = 1 / 5 = 0,2 a keresett valószínűség.

3. feladat:
Összesen 20 golyó van, tehát az összes eset: n = 20
Ezek 45 %-a kék, akkor a többi 55 % piros lesz.
55% = 0,55
Piros golyók száma: 20 * 0,55 = 11 db piros golyó van.
Kedvező eset: k = 11 (mert piros valószínűségét kérdezik)
p = k / n = 11 / 20 = 0,55 a keresett valószínűség.
1