Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légy jó mindhalálig feladatok

4903
Sziasztok!
Valaki segítene a Légy jó mindhaláliggal kapcsolatban?
-szereplők
-Nyilas Misi, Török János jelleme
-regény története röviden
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
légy, jó, mindhalálig
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Nyilas Misi: A regény főszereplője. Debreceni diák lesz, de megpróbáltatások sora követi az életét és végül otthagyja az iskolát. Az osztály legjobb tanulója, szerény, félénk. Szegény gyerek aki megbecsüli a pénzt. Tanítja az osztálytársát Sanyit két forintért és felolvas egy vak bácsinak posalaky úrnak 3 forintért.

Török János: Misi nagybátyjának, Géza bácsinak a barátja, piperkőc, nyegle, a külsejével akar hódítani, sikereket elérni a nőknél. Hazug, álságos, erőszakos a kisfiúval, rászedi, becsapja, becstelen, erkölcstelen alak. Szerelmes Sanyi nővérébe Bellába de a lány vissza utasítja.Ő lopta el Misitől a lutrit mikor egyszer Törökéknél volt.

Az egész történet mi még nem olvastuk hátra van még az utolsó két fejezet de itt mindent megtalálsz :http://olvasonaplopo.eu/moricz-zsigmond-legy-jo-mindhalalig-olvasonaplo/
igaz fejezetenként, de ha a ti tanárotok is imádja ki nyomozgatni a legapróbb részletig hogy ki olvasta el, akkor tényleg mert érdemes én is eddig csak 4-5 szereztem pedig nem olvastam így szerintem neked is segíthet az oldal :)
Módosítva: 7 éve
3