Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Légy jó mindhalálig feladatok

3346
Sziasztok!
Valaki segítene a Légy jó mindhaláliggal kapcsolatban?
-szereplők
-Nyilas Misi, Török János jelleme
-regény története röviden
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
légy, jó, mindhalálig
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Nyilas Misi: A regény főszereplője. Debreceni diák lesz, de megpróbáltatások sora követi az életét és végül otthagyja az iskolát. Az osztály legjobb tanulója, szerény, félénk. Szegény gyerek aki megbecsüli a pénzt. Tanítja az osztálytársát Sanyit két forintért és felolvas egy vak bácsinak posalaky úrnak 3 forintért.

Török János: Misi nagybátyjának, Géza bácsinak a barátja, piperkőc, nyegle, a külsejével akar hódítani, sikereket elérni a nőknél. Hazug, álságos, erőszakos a kisfiúval, rászedi, becsapja, becstelen, erkölcstelen alak. Szerelmes Sanyi nővérébe Bellába de a lány vissza utasítja.Ő lopta el Misitől a lutrit mikor egyszer Törökéknél volt.

Az egész történet mi még nem olvastuk hátra van még az utolsó két fejezet de itt mindent megtalálsz :http://olvasonaplopo.eu/moricz-zsigmond-legy-jo-mindhalalig-olvasonaplo/
igaz fejezetenként, de ha a ti tanárotok is imádja ki nyomozgatni a legapróbb részletig hogy ki olvasta el, akkor tényleg mert érdemes én is eddig csak 4-5 szereztem pedig nem olvastam így szerintem neked is segíthet az oldal
Módosítva: 3 éve
3