Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a megengedhető legnagyobb áramerősség?

Főoldal » Középiskola » Fizika
829
Egy 2 k Ω -os rétegellenálláson a megengedett maximális teljesítmény 1 W.
a) Mennyi a megengedhető legnagyobb áramerősség?
b) Legfeljebb mekkora feszültség eshet a rétegellenálláson?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
R=2kΩ=2000Ω
P=1W
P=I²·R⇒I= P/R = 1/2000 =0,0223A=22,3mA
U=R·I=2000·0,0223=44,6V
0