Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikia SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
327
Egy motoros r = 63 m sugarú pályán halad állandó 63 km/h sebességgel.
a) Mennyi a szögsebessége?
b) Mekkora a gyorsulása?
c) Hány fokkal fordul el 3 s alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

v=63km/h=17,5m/s r=63m, t=3s
ω=v/r=17,5/63=0,271/s
acp=v·ω=17,5·0,27=4,73m/s²
α=ω·t=0,27·3=0,81 radián ez fokban kifejezve:(0.81·180⁰)/π=46,43⁰
1