Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematka, SÜRGŐS

Főoldal » Középiskola » Matematika
282
Szöveges feladat. Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az A csap teljesíténye `1/5`, a B csapé `1/7`.

A kettő teljesítménye együtt:

`1/5`+`1/7` = `(7+5)/(7*5)` = `12/35`

A két csap együtt tehát `1/(12/35)` = `35/12` óra alatt tölti meg a medencét (2,92 óra).

Ha a lefolyó is nyitva van, akkor:

A teljesítmény:

`1/5` + `1/7` - `1/10` = `(14+10-7)/70` = `17/70`

Ha mind a három csap nyitva van, akkor:

`1/(17/70)` = `70/17` óra alatt telik meg a medence (4,12 óra).
0