Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.o. Rugóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
3015
Mekkora vízszintes irányúhúzóerővel kell húznod az egyenletessebességgel mozgó szánkót a havon,ha szánkó és a gyermek együttes tömege 35kg? Aszánkó és a hóközötti csúszás surlódási együttható 0,1.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, rugóerő
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Itt a súrlódási erőt kell "legyőzni", akkora erővel lehet egyenletes sebességgel mozgatni a szánkót.
Fs=μ·m·g=0,1·35·10=35N
1