Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyoldalú gúla

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1143
Szabályos négyoldalú gúla tömege 1012.2 kg alapéle és magasságának aránya 2:3 . Mekkora felszíne? Légyszives valaki vezzesse le nekem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Először is: szabályos négyoldalú gúla nincs, ez egy hibás elnevezés (tudom, hogy a négyjegyű is így hívja).
Másrészt: a tömeg vagy felesleges információ és arányokban kell megadni a felszínt, vagy rosszul értelmezted a feladatot.
pl.: ha az én gúlám neutroncsillagból (nagy sűrűségű) van, és 1012 kg akkor kb. 10-33 méter a magassága. Ha viszont hungarocellből, akkor kb. 6 méter.

Arányokkal
3x → magasság
2x → alapél

Az alaplap magasságának kiindulópontja 1x-re van az alapélek közepétől.
Pitagorasz-tétellel:
 (3x)2+x2 = 10x2 =oldallap magassága.
A felszín: A
Terület: T
Agúla=Talaplap+4*Toldallap
Agúla=4x2+4* 10x2 *2x/2= 4x2+4* 10x2 *x
Módosítva: 9 éve
0