Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek holnap utánra kell légyszi 8 osztály Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
316
Ignác 5 doboz festéket vásárolt a kerítés befestésére,de ez csak a kerítés 30%-ára volt elegendő.Legaláb hány doboz festéket kell még vásárolnia ha az egész kerítést be szeretné festeni?
A:15 B:12 C:11 D:10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos, légyszíves, Vezesd is le ha segítesz, Matematika.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(Elnézést a helyesírási hibák miatt de nagyon siettem)
0

30%-ot már lefestett, tehát már csak 100% -30% = 70% -ot kell lefestenie.

30 % 5 doboz festék
30% =0,3

100% = 5 / 0,3 = 16,67 doboz kell az egész kerítésre.
Akkor szükség van még: 16,67 - 5 = 11,67 doboz festékre.

Tehát még legalább 12 doboz festéket kell Ignácnak vásárolnia, hogy be tudja fejezni a munkát.
0