Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztályos matek S.OS. HOLNAPRAA

Főoldal » Általános iskola » Matematika
382
a 2019 elsőállítható 10 darab 3-as számjegy,a négy alapművelet és zárójelek használatával.Például:2019=333*(3+3)+33-3*3-3

mutasd meg,hogy pontosan 9 darab 3-as számjeggyel is lehetséges ez.

mutasd meg,hogy 9-nél kevesebb 3-as számjeggyel is lehetséges ez.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(a) (333 + 3) · (3 + 3) + 3 · (3/3) = 336 · 6 + 3 = 2016 + 3 = 2019
(b) (333 + 3) · (3 + 3) + 3 = 336 · 6 + 3 = 2016 + 3 = 2019
1