Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
653
Az osztály kirándulni ment. Tíz perc híján 3 óráig tartott a kirándulás, 50 perccel többet mentek gyalog mint villamossal, más járműre nem szálltak. Mennyi ideig gyakoroltak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10 perc híján 3 óra = 2 óra 50 perc = 170 perc
gyalog = gy
villamossal = v
gy = v + 50
gy + v = 170
v + 50 + v = 170
2v + 50 = 170
2v = 120
v = 60
tehát 60 percet mentek villamossal
170 - 60 = 110
tehát 110 percet mentek gyalog.
1