Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
532
Három könyvespolcon összesen 720 könyv van. Ha a harmadik polcról 35 darabot áttennénk az elsőre, akkor mindhárom polcon ugyanannyi könyv lenne. Hány könyv van az egyes polcokon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel 3 polc van és a feladat szövege szerint mindhárom polcon ugyanannyi könyv lesz, ezért először az össz darabszámot elosztjuk 3-mal, hiszen a II. polcon lévő könyvek száma nem változott.
Tehát a II. polcon lévő könyvek száma: 720 : 3 = 240 db könyv
A másik két polcon úgy lenne egyenlő a könyvek száma, hogy a III. polcról 35 db könyvet áttennénk az elsőre, azaz eredetileg az I. polcon 35 könyvvel kevesebb, a III. polcon pedig 35-tel több volt 240-nél.
Tehát a könyvek száma:
I. polc : 240 - 35 = 205 db könyv
II polc: 240 db könyv
III. polc: 240 + 35 = 275 db könyv.
0