Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2075
Laci fele annyi idős,mint a bátyja. Tíz év múlva a bátyja négyszer annyi idős lesz,mint Laci egy évvel ezelőtt volt. Hány éves most Laci?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Laci x éves, a bátyja 2x éves. 10 év múlva Laci x+10 éves lesz, a bátyja 2x+10, tavaly Laci x-1 éves volt.

4(x-1) = 2x+10

4x-4 = 2x+10

2x = 14

x = 7

Laci 7 éves, a bátyja 14. A bátyja 10 év múlva 24 éves lesz, Laci tavaly 6 éves volt, `6*4` = 24
1