Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
554
Melyik keplettel kell kiszamolni?
Add ossze a 10 es 100 koze eso paros, ketjegyu szamokat!
Koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Szamtani, sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezek a számok számtani sorozatot alkotnak, ahol az első tag a₁=10, a különbség d=2, utolsó tagja an=98. Már csak azt kell kiszámolni, hogy hány tagja van, utána az összegképletet kell használni.
1