Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószinűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Kétszer egy érmét feldobunk,három esemény következhet be A-2fej.B-2írás,C-1fej1írás.Mekkora aC esemény bekövetkezésének valószínűsége......és miért.....Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
mi lehet az összes esemény?

fej-fej, írás-írás, fej-írás, írás-fej.

A C esemény a 4-ből 2-szer is bekövetkezhet, tehát a valószínűsége:

P = `("kedvező esemény")/("összes esemény")` = `2/4` = `1/2`
0