Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
4. Oldd meg az egyenletet!
4(18-5X)-12(3X-7)=15(2X-16)-6(X+14)
5. A= a legkisebb kétjegyű prímszám A=
B=120 és 45 legnagyobb közös osztója B=
C=1509 kétharmada C=
D= 5 a harmadikon D=
E= 12,5*4,2 – 12,5= E=
6. Egy tört számlálója 5-tel kisebb , mint a nevezője. Ha a tört számlálójához
17-et , a nevezőjéhez 2-t adunk , a tört reciprokát kapjuk. Melyik ez a
tört?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
4,

felbontjuk a zárójelet:

72-20x-36x+84 = 30x-240-6x-84

összevonunk

156-56x = 24x-324

egy oldalra rendezünk

80x = 480

x = `480/80` = 6

ellenőrzés!

5,

A = 11

B = 15

C = 1006

D = 125

E = 40

6,

`(x-5)/x` a tört; reciproka `x/(x-5)`

`(x+12)/(x+2)` = `x/(x-5)`

`x^2+7x-60` = `x^2+2x`

7x-60 = 2x

5x = 60

x = 12

A tört tehát `7/12`.
0