Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.S

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
1. Végezd el a mértékátváltásokat:
4500mm=……………………..cm=……………………..m
235 liter=……………………..dl=………………………..hl
8nap=………………….óra( h)= ……………………perc (min )
0,24 t=………………..kg=…………………………….dkg
6,9 km=……………….m=……………………………mm
2. Oldd meg az egyenlőtlenséget!
21+7x > 2(x-3)+48-4(3-x)
3. Bence és testvére Kati szeretnék körbe biciklizni a Balatont. A bicikli
kölcsönzőben egy bicikli kölcsönzési díja: 2000ft alapdíj és további 3000ft
naponta. A két testvér összesen 34000ft-t kapott szüleiktől a kerékpárok
kölcsönzésére. Legfeljebb hány naposra tervezzék az utat, hogy a kapott
pénzből kijöjjön a kölcsönzési díj?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.
4500mm= 450 cm= 4,5 m
235 l= 2350 dl= 2,35 hl
8 nap= 192 óra= 1152 perc
0,24 t= 240 kg= 24000dkg
6,9 km= 6900 m= 6900000mm

Remélem jól számoltam. Ha valahol van benne számolási hiba, akkor azért előre is bocsi!
0

2.
21+7x>2(x-3)+48-4(3-x)
21+7x>2x-6+48-12+4x
21+7x>6x+30
21+7x-6x>30
7x-6x>30-21
x>30-21
x>9

x∈[9,+∞]

Ezért is bocsi előre, ha hiba van benne.
0