Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék.Matek nekem kínai

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
X2+×=3×+3
Xnégyzet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x^2+x` = 3x+3 (0-ra rendezzük) /-(3x+3)

`x^2-2x-3` = 0

Vagy szorzattá alakítjuk, vagy megoldóképlettel megoldjuk.

(x-3)(x+1) = 0

szorzat akkor 0, ha valamelyik tényezője 0.

`x_1` = 3

`x_2` = -1

ellenőrzés (az eredeti egyenletbe)
0