Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hazi SOS!!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
912
Valaki?????
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Itt egy ábra:
http://kockasfuzet.info.hu/matek2008/colop05.png
R = 17,5
m = 8,6
α = 42,35°

A kis háromszögben felírható a szög szinusza:
sin α = m/a
a = m/sin α = ... számold ki

Az x-re pedig:
m/x = tg α
x = m/tg α = ...
(de ha már megvan az a, akkor Pitagorasszal is kijön)

r = R-x = ....
0