Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Egy egyenes kör henger alap körének átmérője és magassága egyenlő, térfogata 856 köbcentiméter. Számítsuk ki a felszínét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
d = M
V = 856 cm3
A = ?
r = d/2 = M/2
Vhenger =r2 * π * M
856 = (M/2)2 * π * M
856 = M2/4 * π *M
856 = (M3 * π) / 4 /*4
3424 = M3 * π /:π
1090,45 = M3
M = 3 1090,45  = 10,29 cm
r = M/2 = 10,29 / 2 = 5,145 cm
Ahenger = 2 * r * π * (r + M) = 2 * 5,145 * 3,14 * (5,145 + 10,29) = 498,71 cm2
0