Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Írjuk fel a szorzatot összeg alakba
(x-2)•(y-3)=
(x-1)•(y-1)=
(x-5)²=
(y-2)²=
(2a-1)•(3a-2)=
(b-3)²=
(3c-1)²=
(2d-3)²=
(2a-3b)²=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Írjuk fel a szorzatot összeg alakba
(x-2)•(y-3)= xy - 3x -2y + 6 (tagonként szorzunk)
(x-1)•(y-1)= xy - x - y + 1
(x-5)²= x2 - 2 * x *5 + 52 = x2 - 10x + 25
(y-2)²= y2 - 2 * y *2 + 22 = y2 - 4y + 4
(2a-1)•(3a-2)= 6a2 - 4a - 3a + 2 = 6a2 -7a + 2
(b-3)²= b2 - 2 * b * 3 + 32 = b2 - 6a + 9
(3c-1)²= (3c)2 - 2 * 3c * 1 + 12 = 9c2 - 6c + 1
(2d-3)²= (2d)2 - 2 * 2d * 3 + 32 = 4d2 - 12d + 9
(2a-3b)²= (2a)2 - 2 * 2a * 3b + (3b)2 = 4a2 - 12ab + 9b2
1