Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 5 osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
471
Sziasztok unokatestvérem lányának van egy matek feladat nem jövünk rá tudnátok segíteni
Az eredmény - 401.4 hogy hogy jön ki
Előre is köszönöm szépen a választ
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Először a zárójel, aztán a szorzás.


`14.8-73.8/(4.5*0.04)-6.2` = `14.8-73.8/0.18-6.2` = 14.8-410-6.2 = -395,2-6,2 = -401,4
1

Minden a sorrenden múlik. Elösször a zárójelet old meg.
1.lépés 4,5×0,04=0,18
2.lépés osztás 73,8:0,18=410
3.lépés kivonás (balról jobbra) 14,8-410=-395,2
4.lépés 2.kivonás -395,2-6,2=-401,4
0