Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
Esetleg valaki le tudná vezetni a 3. Feladat a és B részét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x*x+4x=5
6x=5
5/6=0,83
0


b,

teljes négyzetté alakítás:

`x^2+4x` = 5

`(x+2)^2-4` = 5

`(x+2)^2` = 9

1.

x+2 = 3

`x_1` = 3-2=1

2.

x+2 = -3

`x_2` = -3-2 = -5

Ellenőrzés!
0