Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS, kérek szépen segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
288
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti ár legyen x. Ezt 20%-kal csökkentették, azaz az eredeti 80%-ra esett az ár, ami 4800 Ft:
0,8x = 4800
x = 6000 Ft volt az eredeti ár.

Most ugye 4800 Ft a kabát, ezért 1200 Ft-tal kell emelni, hogy visszanyerjük az eredeti árat. Ki kell számolni, hogy az 1200 hány %-a a 4800-nak:

(1200/4800)*100 = 25%, tehát ennyivel kell emelni az árat.
1