Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Alkének 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Kémia
422
Reakcióegyenletek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

3.

a: `CH_3 - CH(CH_3)-CH_3` (2-metilpropán)

b: `CH_3 - CH(CH_3)-CH=CH_2` (3-metilbut-1-én)

c: `CH_3-C(CH_3)=CH-CH_3` (3-metilbut-2-én)

vagy d: `CH_2=C(CH_3)-CH_2-CH_3` (2-metilbut-1-én)

e: `CH_3-C(CH_3)=CH_2` (2-metilprop-1-én)

f: `CH_3-CH=CH_2` (propén vagy propilén, így készül a polipropilén)



3.*3

a: `CH_3-CH_2-CH_3` (propán)

b: `CH_2=CH-CH(CH_3)-CH_3)` (3-metilbut-1-én)

c: `CH_2=CH-CH_3` (propén)

d: `CH_3-CH_2-OH` (etanol)

e: `CH_2=CH_2` (etilén)

f: `H_2O`

g: erélyes oxidációkor a kettős kötésnél hasad a molekula; aldehid, keton és/vagy karbonsav is keletkezhet (tipp: `CH_3-(C=O)-CH_3` + HCOOH)

1