Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni kémiából?

Főoldal » Középiskola » Kémia
506
Számítsad ki az ETÁN, az ETÉN és az ETIN százalékos széntartalmát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol etán az 30 g ebben van 2 mol C, ami 24 g.

30 g etánban van 24 g szén

100 g etánban van `100/30*24` = 80 g szén

Az etán széntartalma 80 %.

Ugyanígy, csak 28 g az etén és 26 g az etin.

Etén esetén: `100/28*24` = 85,71 %

Etin esetén: `100/26*24` = 92,31 %

1