Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
882
1.Számológép segítségével határozzuk meg ctg 76⁰(fok) értékét hat tized pontossággal!
2.Számológép segítségével határozzuk meg α hegyesszög nagyságát két tizedesjegy pontossággal!
-a, sin α=0,22
-b, cos α=0,44
-c, tg α=1,11
-d, ctg α=2,23
Az eredmény kell, de megköszönném, ha leírod azt is hogy legközelebb hogyan tudom én kiszámolni a számológéppel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, trigonometria, számológép
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gépeden nincs ctg függvény. Mivel ctg(alfa)= 1 : tg (alfa), ezért így kell számolni:
ctg 76 fok = 1: tg 76 fok
1