Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentráció oldat számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
293
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(MnSO_4*H_2O)` = 169 `g/(mol)`

`A_(Mn)` = 55 `g/(mol)`

1 `cm^3` oldatban van 0,1 mg `Mn^(2+)`

500 `cm^3` oldatban van `0.1*500` = 50 mg, ami `50/55` = 0,91 mmol

Ez az oldat ugyanennyi mol `MnSO_4*H_2O`-ból készült, ami `0.91*169` = 153,6 mg
1