Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
264
Valaki tudna segíteni a házifeladatomba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x(x-3)/2 = 50x
x(x-3) = 100x
x²-3x = 100x
x² = 103x

1. megoldás: x²-103x = 0 ---> x1 = 0

2. megoldás:
x² = 103x
x = 103

Tehát a két megoldás a x1 = 0 és x2 = 103
Módosítva: 5 éve
0