Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
395
Határozd meg azt a négy egymás után következő természetes számot, amelynek összege 222! (Levezetéssel kérném)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egymást követő számok közül az elsőt elnevezzük x-nek.
Ha az első x, akkor az eggyel nagyobb szám x+1
A harmadik szám még eggyel nagyobb, tehát x+2
Az utolsó szám ugyanígy x+3

A feladat szerint ezeknek az összege 222, ezért felírhatjuk ezt az egyenletet:
x+x+1+x+2+x+3 = 222
4x+6=222
4x=216
x=54

Tehát a négy szám: 54, 55, 56, 57
0